سمپاد که مخفف واژه سازمان ملي استعداد هاي درخشان است براي نظارت بر مسائل و امور دانش آموزان مستعد و با بهره هوشي بالا به وجود آمده است. سمپاد در بين عموم به تيزهوشان معروف است.


سمپاد مدارسي در مقاطع متوسطه اول و متوسطه دوم در شهر هاي پر جمعيت است.


جذب و انتخاب دانش آموزان مستعد و با بهره هوشي بالا در مدارس سمپاد، از طريق آزمون سراسري که بيشتر بر مبناي ارزيابي هوش، دانش رياضي و علوم است، انجام مي گيرد.


در زير به برخي از وظايف سمپاد اشاره کرده ايم.


1: اين سازمان بايد بتواند براي شناخت و پرورش استعداد هاي درخشان در سطح ها و مقاطع مختلف تحصيل در کشور امکانات کافي را فراهم و گسترش دهد.


2: در مورد آنچه مربوط به حوزه دانش آموزان سرآمد است، پژوهش و تحقيق علمي کند.


3: براي دانش آموزان کم بضاعت و فرزندان خانواده هاي مستضعف امکانات آموزشي و مادي کافي فراهم کند تا افرادي از اين جهت حداقل در رديف متوسط دانش آموزان مراکز اين سازمان قرار گيرند.


4: کتب و نشريات آموزشي و کمک آموزشي در زمينه هاي مربوط به افزايش سطح علمي معلمان و کارمندان و دانش آموزان سازمان تاليف و تدوين و انتشار دهند و در اختيارشان قرار دهند.


5: کارشناساني را براي برقرار ساختن ارتباط مداوم با معلمان و متخصصان آموزش و پرورش تربيت و استخدام کنند.


مدارس سمپاد مهارتي


سمپاد مهارتي يا همان هنرستان هاي سمپاد به مدارسي اطلاق ميشود که براي دانش آموزاني که بهره هوشي بالايي دارند تاسيس شده است. اين مدارس فعلا در هفت استان وجود دارند. استان هاي زنجان، البرز، همدان، خراسان رضوي، يزد، خوزستان، سمنان مدارس سمپاد مهارتي را تاسيس کرده اند.


اين مدارس با سياست و فلسفه دور شدن از مسائل نظري صرف اقدام به آموزش و مهارت هاي عملي به صورت خاص و ويژه به دانش آموزان با استعداد کرده است.


اين سياست سبب تغيير گفتمان مسلط بر جامعه سمپادي ها و اولياي آن ها که همان کسب رتبه برتر کنکور و يا المپيادي شدن است ميشود.


مدارس سمپاد مهارتي فعلا در رشته هاي برق، مکاترونيک، کامپيوتر، فوتوگرافيک، گرافيک و خياطي و چهره سازي که ويژه دختران است، دانش آموز جذب ميکند.


دانش آموزان با بهره هوشي بالا و با استعداد که به رشته هاي مهارتي علاقه دارند به راحتي مي توانند يکي از اين رشته ها را در مدارس سمپاد مهارتي انتخاب کنند.


ذکر اين نکته لازم است که اين مدارس تنها دانش آموزان بومي را جذب مي کنند.


اين مدارس آموزش هايي را ارائه مي دهد که متناسب با  با ظرفيت هر استان در حوزه هاي کشاورزي، صنعت، گردشگري وصنايع دستي آموزش داده مي شود.


البته وجود مدارس سمپادي به اين معنا نيست که تنها دانش آموزان مشغول به تحصيل در اين مدارس تيزهوش هستند و بقيه دانش آموزان از استعداد و هوش کافي برخوردار نيستند، بلکه تلاش و پشتکار اين دانش آموزان بيشتر از بقيه هستند.


منبع: بخشنامه امريه آموزش و پرورش 

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي کوهبنان

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي کردکوي

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي کرمانشاه

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي کبودر آهنگ

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي کلاردشت

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي نيشابور

راهنماي جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمي کاربردي اراک

دانش ,آموزان ,مدارس ,سمپاد ,مهارتي ,استعداد ,دانش آموزان ,بهره هوشي ,مدارس سمپاد ,سمپاد مهارتي ,هوشي بالا ,مدارس سمپاد مهارتي ,دانش آموزان مستعد
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها